Prøv avisen

Forlad dog dette vantro land

Det må imidlertid være rimeligt for os danskere at vide, hvad disse yderligtgående muslimer egentlig vil her blandt kristne og demokratiske danskere, skriver Karl Maksten. - Foto: Arkiv

Man kan undre sig over, hvad disse yderligtgående muslimer egentlig vil her blandt kristne og demokratiske danskere

SELVOM DET ER tydeligt for enhver, at de mennesker, der tilslutter sig den fremmedartede og demokratifjendtlige islamistiske bevægelse Hizb ut-Tahrir, ikke kan føle sig godt tilpas her i Danmark, og selvom deres agt er at indføre et islamisk kalifat i Danmark, må vi respektere disse menneskers tålte ophold, for Rigsadvokaten har konkluderet, at den muslimske forening er lovlig, og derfor er der ikke grundlag for at opløse den.

Alle de udgydelser, Hizb ut-Tahrir-folkene fremturer med, er gennemsydet af hadefuld utilfredshed med alle forhold i Danmark. Det er utåleligt for dem med det danske demokrati, hvor ytringsfrihed er en livsvigtig ingrediens, hvor kvinder kan klæde sig moderne efter egen smag og opføre sig lige så frit som mænd, og hvor enhver under ansvar kan ytre sig frit om ethvert emne under solen og gøre nar af alt og alle.

Det må være forfærdeligt for disse mennesker at have slået sig ned i Danmark, hvor alt, hvad der omgiver dem, den vesterlandske kultur, demokratiet, de frigjorte mennesker, er dem så inderligt imod.

JA, HVER ENESTE DAG bliver de mindet om, at de som de eneste rettroende er tvunget til at trække vejret blandt fordærvede og vantro kristne, som end ikke er i stand til at forstå, hvad de vil her, eller hvad Hizb ut-Tahrir overhovedet er for noget.

Det må imidlertid være rimeligt for os danskere at vide, hvad disse yderligtgående muslimer egentlig vil her blandt kristne og demokratiske danskere.

Jeg forventer ikke, at de vil omvende sig til kristendommen og komme til tro på Jesus Kristus. Men hvis det ikke er for at lære vort demokrati og vor vesterlandske civilisation og kultur at kende og efter evne lære at respektere danske forhold, synes deres tilstedeværelse her at være ganske meningsløs.

NÅR ALT I VORT demokratiske samfund tilsyneladende byder dem så inderligt imod, må jeg spørge, hvordan det vil være muligt at hjælpe disse utilfredse, fejlplacerede og tilpasningsvanskelige muslimer.

For mig synes der kun at være én løsning på deres problem: Stop det unødvendige selvpineri ved at være her blandt vantro danskere. Rejs derhen, hvor den islamiske religion passer sammen med den kultur, I kender, og hvor den middelalderlige sharia er eneste gældende retssystem.

Karl Maksten,
Rantzausgade 40, 2,
Aalborg