Formand for præsteforeningen: Præster må gerne have politiske holdninger

En forhenværende provst vil have Præsteforeningens formand til at forholde sig til sag om vaccinekritisk præst. Men den sag afviser Pernille Vigsø Bagge at gå ind i.

Formand for Præsteforeningen Pernille Vigsø Bagge vil ikke udtale sig konkret i sagen om den vaccinekritiske sognepræst Therese Strand Kudajewski, men lægger vægt på, at alle, herunder præster, har frihed til at ytre sig om samfundsforhold. - Foto:
Formand for Præsteforeningen Pernille Vigsø Bagge vil ikke udtale sig konkret i sagen om den vaccinekritiske sognepræst Therese Strand Kudajewski, men lægger vægt på, at alle, herunder præster, har frihed til at ytre sig om samfundsforhold. - Foto: .

Provst emeritus Gunner Lund-Sørensen fra Sorø skriver i dagens avis, at det er skuffende, at Pernille Vigsø Bagge som ny formand for Præsteforeningen forholder sig passivt til sognepræst Therese Strand Kudajewskis udtalelser på sociale medier. Her har sognepræsten blandt andet sammenkædet læger, der vaccinerer mod corona, med mordere. Gunner Lund Sørensen skriver, at han væmmes over at stå i samme forening som hende.