At gøre regning med og uden vært

Komikeren Sanne Søndergaard var gæstevært i programmet ”Bagklog på P1”. –

Komikeren Sanne Søndergaard var gæstevært i programmet ”Bagklog på P1”. – Foto: Stine Bidstrup/Polfoto

Når jeg i morgen atter en gang vil lytte til det risikovilligt provokerende samtaleprogram ”Bagklog på P1”, så vil jeg som altid se frem til det tilbagevendende indslag, hvor programvært Esben Kjær lader sin såkaldte gæstevært være rigtig vært, skriver Leif Hjernøe

DEN GAMLE TALEMÅDE ”at gøre regning uden vært” har at gøre med at forregne sig. Når det for eksempel er kommet bag på de politiske beslutningstagere, at Femern-tunnelen bliver yderligere forsinket på grund af tyske retssager, så skyldes det, at der i utide er truffet dispositioner uden ligeligt hensyn til alle ”værter”. Det vil sige til alle parter.

Det er altid tilrådeligt ”at gøre regning med vært”. Med henvisning til den nordiske mytologis fortælling om den ellers usårlige Balders død, kunne man her også benytte en anden talemåde: ”At tage misteltenen i ed”.

Når jeg i morgen atter en gang vil lytte til det risikovilligt provokerende samtaleprogram ”Bagklog på P1”, så vil jeg som altid se frem til det tilbagevendende indslag, hvor programvært Esben Kjær lader sin såkaldte gæstevært være rigtig vært. Det er jo egentlig ret voveligt, at Kjær sådan giver tøjlerne fra sig.

DET SKER UNDER TITLEN ”Gæstens kæphest”. Gæsteværten får i en 10 minutters tid lov til at ride sin kæphest ved ”at tale om, hvad han vil, hvorfor han vil, og med hvem han vil”. Underforstået: De øvrige cirka 90 minutters indhold og emner er Esben Kjær eneansvarlig for. Naturligvis.

Det

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.