Hævn eller penge? Et makkerpar som taget ud af en krimi går på jagt efter en ørnedræber

”Ørnedræberne” bruger et populært greb til at sætte fokus på et overset problem: De fem havørne på Tåsinge er ikke de eneste ofre for det, man kan kalde faunakriminalitet – kriminalitet mod naturen

Tidligere drabschef Jens Møller Jensen og journalist Zissel Kjertum-Mohr støder panden mod en mur, når de forsøger at lokke spor ud af lokale på Tåsinge.
Tidligere drabschef Jens Møller Jensen og journalist Zissel Kjertum-Mohr støder panden mod en mur, når de forsøger at lokke spor ud af lokale på Tåsinge. Foto: Jakob Rasmussen/DR.

De to faggrupper bruger i en vis udstrækning samme metoder: taler med folk, har øjne og ører åbne, lægger to og to sammen – politiet med den ekstra mulighed også at tage eksempelvis dna-prøver til hjælp. Det er ingen tilfældighed, at mange kriminalforfattere også er journalister.

Sporet er koldt, havørnene blev forgiftet i 2020, hvor flere medier – inklusive Kristeligt Dagblad – skrev om sagen, der stadig er uopklaret. Mohr og Møller opsøger de involverede: ornitologen, skytten, jægerne, fiskerne, lokaljournalisterne. Nogle vil sige lidt, andre meget, og andre igen er påfaldende tavse. Selvom Møller sætter sig sammen med mændene i den lokale skytteklub og taler som jæger til jæger med dem, så klapper de i, når talen falder på en mulig gerningsmand. Tåsinge er også et lille samfund.