Kirkeligt set er en klumme, der skrives på skift af sognepræst Kristian Bøcker, generalsekretær for Caritas Danmark Maria Krabbe Hammershøy, sognepræst Jens Ole Christensen, forfatter og lektor ved Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter Lars Sandbeck, kirke- og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) og sognepræst Marie Høgh. Klummen er udtryk for skribentens egen holdning. 

Han har forstået det helt centrale ved arbejdets værdighed

Jeg tillader mig hermed at fremhæve udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S) som en mand i arbejdstøjet, en ydmyg slider og en sand tjener af samfundet, skriver Maria Hammershøy

Flemming Møller Mortensen er "bestemt en, man godt kan sende i byen og være stolt af som dansker", skriver Maria Krabbe Hammershøy.
Flemming Møller Mortensen er "bestemt en, man godt kan sende i byen og være stolt af som dansker", skriver Maria Krabbe Hammershøy. Illustration: Søren Mosdal.

Sidste år mod slutningen af ferietiden skrev jeg på denne plads om arbejdets værdighed og om alle de (migrant-)arbejdere, som holder hjulene i gang, mens vi andre holder ferie: stuepiger på hotellerne, plejepersonale, køkkenmedarbejdere, rengøringsfolk, håndværkere og så videre.

Jeg har selv været tilbage på arbejde de seneste uger i et stille København, hvor jeg har haft god tid til at meditere over alle dem, der uden stor ståhej passer deres arbejde, tjener deres medmennesker og får samfundet til at ske. Dem, vi alle bør være taknemmelige for og have øje for på alle deres mange forskellige pladser i samfundet.