Dette er en kronik. Kronikken er udtryk for skribentens egen holdning. 

Henri Goldstein: For 400 år siden bød kongen jøder velkommen i Danmark

Fredag er det nøjagtig 400 år siden, Christian IV inviterede de første jøder til Danmark. Siden har jøder integreret sig i Danmark med stor succes, men er alligevel genstand for misforstået kritik, skriver formanden for Det Jødiske Samfund, Henri Goldstein

"Fra jødisk side er det glædeligt, at integrationen har været en succes. Men mest afgørende har det været, at den store del af Danmarks indbyggere har ladet det jødiske mindretal integrere sig."
"Fra jødisk side er det glædeligt, at integrationen har været en succes. Men mest afgørende har det været, at den store del af Danmarks indbyggere har ladet det jødiske mindretal integrere sig.". Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Instruktørerne Sam Besekow og Susanne Bier har sat deres aftryk på dansk teater og film. Edvard Brandes grundlagde Politiken og blev senere minister, og hans bror Georg Brandes satte sit præg på dansk litteratur i de sidste årtier af det 19. århundrede. Folketinget har haft en jødisk formand, og eksempelvis var Henry Grünbaum (S) finansminister og Isi Foighel (K) skatteminister. Og lad os ikke glemme de to jødiske forfattere Henri Nathansen og M.A. Goldschmidt, der i det 19. århundrede åbnede det jødiske miljø for Danmark.