Historiker: Mette Frederiksens fortælling har udviklet sig fra social dystopi til grøn utopi

Det danske samfund er udfordret af et modsætningsforhold mellem mellem folk og elite, og derfor bliver det meget vanskeligt for Mette Frederiksen (S) at bygge en bred, grøn alliance på tværs af land og by, mener historiker Christian Egander Skov.

Med sin nytårstale afslørede Mette Frederiksen (S) at hun har fundet sig til rette i "konkurrencestatens maskinrum, hvor man skruer på nogle tandhjul og hiver i nogle håndtag for at få skibet til at sejle videre," mener Christian Egander Skov.
Med sin nytårstale afslørede Mette Frederiksen (S) at hun har fundet sig til rette i "konkurrencestatens maskinrum, hvor man skruer på nogle tandhjul og hiver i nogle håndtag for at få skibet til at sejle videre," mener Christian Egander Skov. . Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

For en statsminister er nytårstalen den vigtigste politiske tale i løbet af et år. På godt 20 minutter har landets politiske leder nemlig mulighed for at tegne et klart og ufiltreret billede af sit politiske og ideologiske danmarksbillede foran millioner af danskere, hvoraf mange ikke følger dagligdagens politiske trakasserier på Christiansborg og omegn.