Hun er "en polemiker af Guds nåde". Men i disse programmer lytter hun

Sørine Gotfredsen er kendt som en polemiker af Guds nåde, men i "Sørine & kærligheden" er hun en kyndig og lyttende samtalepartner, skriver Jesper Bacher

Sørine Gotfredsen, dansk journalist, forfatter, sognepræst og samfundsdebattør.
Sørine Gotfredsen, dansk journalist, forfatter, sognepræst og samfundsdebattør. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix.

Man kunne selvfølgelig optage sine bedste samtaler, men under private forhold ville det ærligt talt virke kunstigt med et snert af overvågning. Anderledes er det begribeligvis med samtaler i medierne. De optages, så de kan være til oplysning og stundom opbyggelse for seerne og lytterne. Herfra kan der også tilføjes gode samtaler til samlingen, og et af de steder, hvor der vanligvis er noget at hente på den front, er P1's ”Sørine & kærligheden”. Værten er sognepræst, forfatter og debattør Sørine Gotfredsen. Sørine Gotfredsen er jo kendt som en polemiker af Guds nåde, som ikke er bange for at stille sig på tværs af herskende stemninger og synspunkter. I disse programmer viser Sørine Gotfredsen sig imidlertid som den kyndige og lyttende samtalepartner, der ikke går i clinch med sine gæster, men søger fælles grund og åbner for nye perspektiver uden at forfalde til sødsuppe, sentimentalitet og pseudoenighed.

Sådan en selvbevidsthed giver typisk ikke plads til farlig meget selvkritik eller nuancer, men Theresa Scavenius tonede da rent flag i en ofte mudret debat. Her var det så, at Sørine Gotfredsen udviste dialogisk nænsomhed og i stedet for at diskutere politik prøvede at gå mere i dybden og spørge til håbets nødvendighed trods kriser og mørke fremtidsudsigter. Samtaleklimaet blev således aldrig ophedet i ”Sørine & kærligheden”, og som apostlen siger, er kærligheden jo også mild uden at glæde sig over uretten.