Hvis man ikke fejrer jul, skal man ikke bede om julehjælp

Der er rigtig mange danske familier, hvor der rent faktisk fejres jul, der har mere behov for en ekstra håndsrækning i julen, end en muslimsk familie, skriver værdiordfører Pia Kjærsgaard (DF)

Jeg synes sådan set, spørgsmålet om julehjælp handler om helt almindelig god opdragelse, skriver Pia Kjærsgaard
Jeg synes sådan set, spørgsmålet om julehjælp handler om helt almindelig god opdragelse, skriver Pia Kjærsgaard. Foto: Tomas Bertelsen.

OBS: Dette indlæg er skrevet af Pia Kjærsgaard i december 2014 og er igen dukket op igen på mest læste-listerne, fordi folk har delt det på sociale medier

Jeg forstår ærligt talt ikke, hvorfor jeg skal inddrages i Asser Skudes teologiske belæringer. Men når nu Skude bringer mit navn og min holdning til julehjælp op, vil jeg da gerne forsørge at forklare, hvad det er jeg mener.

Jeg synes sådan set, spørgsmålet om julehjælp handler om helt almindelig god opdragelse:

Hvis man ikke fejrer jul, så skal man da heller ikke gå hen og bede om julehjælp! Jeg ville da heller ikke være bekendt – uanset min økonomiske situation – at bede om ”eid-hjælp” i forbindelse med muslimernes højtid, når jeg nu ikke er muslim og derfor ikke fejrer eid.

Nej, når man oplever, at muslimer søger julehjælp, så er det sådan, som jeg ser det, udtryk for den opfattelse, at man skal have, hvad der tilkommer en og mere til.

Er der nogen, der tilbyder gratis and og kaffe, så skal man selvfølgelig have det – og om det så bliver kaldt julehjælp, påskehjælp, eller hvad det nu bliver kaldt, så skal man have det!

Det er en indstilling, som – desværre –, synes jeg, forekommer rimeligt udbredt i indvandrermiljøerne i Danmark – og måske hænger sammen med en manglende respekt over for fællesskabet, som jo over skattebilletten har skillinget sammen til vores velfærdssamfund.

Der er rigtig mange danske familier, hvor der rent faktisk fejres jul, der har mere behov for en ekstra håndsrækning i julen, end en muslimsk familie, der bruger juleaften på at se tv på al-Jazzeera og vel knap nok ved, hvorfor vi kristne overhovedet fejrer julen.