Hyklerisk forsøg på at tale om noget helt andet end teologisk ståsted

Domprovst Anders Gadegaard kommentar om præstesagen i Berlin er hyklerisk og et forsøg på at tale om noget helt andet, mener debattør

Danske Sømands- og Udlandskirkers ledelse inklusive biskoppen lægger hindringer i vejen, når der er ansøgere af tidehversk observans, og prøver at presse menigheden til at vælge ”den forkerte” fra, mener debattør.
Danske Sømands- og Udlandskirkers ledelse inklusive biskoppen lægger hindringer i vejen, når der er ansøgere af tidehversk observans, og prøver at presse menigheden til at vælge ”den forkerte” fra, mener debattør.

I en totalt vildledende kommentar om præstesagen i Berlin forsøger domprovst Anders Gadegaard i Kristeligt Dagblad den 21. juli at give indtryk af, at sagen handler om menighedens ret til at vælge præst, og at det inkluderer ansøgerens teologiske ståsted.

Det er der ingen, der nogensinde har draget i tvivl. Det handler sagen i Berlin heller ikke om.

Sagen i Berlin handler om, at Danske Sømands- og Udlandskirker og Københavns biskop, Peter Skov Jakobsen, kommer med mistænkeliggørelser af politisk karakter (Tidehverv og Dansk Folkeparti, De ved“) - ”Hendes prædikener lyder af 1930'erne”.

Og menighedsrådsformanden, der tydeligvis er præpareret af biskop og Danske Sømands- og Udlandskirkers formand, spørger ind til kandidatens holdning til Dansk Folkepartis asylpolitik og mere af samme skuffe.

Det er altså dette forhold, sagen drejer sig om: Danske Sømands- og Udlandskirkers ledelse inklusive biskoppen lægger hindringer i vejen, når der er ansøgere af tidehversk observans, og prøver at presse menigheden til at vælge ”den forkerte” fra.

Det er en sag, hvori flere fra menighedsrådet i Berlin opfordrede Marie Høgh til at søge og pludselig under samtalerne med biskoppen og Danske Sømands- og Udlandskirker fandt ud af, at det var en forkert kandidat, man gennem flere års samarbejde havde troet godt om.

Det samme skete i øvrigt også, da den seneste præst af tidehvervsk observans, Iben Nordestgaard, blev valgt, hvad hendes mand, Mads Nordestgaard, har skrevet om.

Alt dette ved domprovst Anders Gadegaard naturligvis alt om, og derfor er hans kommentar hyklerisk og et forsøg på at tale om noget helt andet.