Iagttagere: Vesten bør bidrage til Putins vej ud af Ukraine

Den retfærdige sejr i Ukraine er ikke nært forestående, så hvis man vil undgå en eskalation af krigen, skal forhandlinger om våbenhvile og eventuelle kompromisser gøre det muligt for Rusland at forlade Ukraine med æren nogenlunde i behold.

Fra venstre: Per Stig Møller (K), tidligere udenrigsminister, Ole Wæver, professor og leder af Center for løsning af internationale konflikter ved Københavns Universitet, Bo Lidegaard, historiker og tidligere chefredaktør på Politiken og Peter Viggo Jakobsen, lektor, Forsvarsakademiet.
Fra venstre: Per Stig Møller (K), tidligere udenrigsminister, Ole Wæver, professor og leder af Center for løsning af internationale konflikter ved Københavns Universitet, Bo Lidegaard, historiker og tidligere chefredaktør på Politiken og Peter Viggo Jakobsen, lektor, Forsvarsakademiet. . Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix, Leif Tuxen og Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix.

Per Stig Møller (K), tidligere udenrigsminister

"Det er en illusion, at Ukraine kan nedkæmpe Rusland, så landet overgiver sig betingelsesløst. Det ville kræve en verdenskrig, før man kunne forlange det af Rusland. Derfor gælder det om ikke at trække konflikten derhen, hvor man fortsætter en krig, hvor Rusland måske vil bruge atomvåben og mobilisere alle kræfter for at undgå den store ydmygelse. Derfor skal man sikre Rusland en vej ud af Ukraine.