Forbindelsen mellem islam og nazisme har historisk været der

Rent sagligt synes der ikke at være grund til at benægte den historiske sammenhæng mellem islam og nazisme, skriver læser

"Rent sagligt synes der altså ikke at være grund til at benægte den historiske sammenhæng mellem islam og nazisme," siger Claus L. Munk
"Rent sagligt synes der altså ikke at være grund til at benægte den historiske sammenhæng mellem islam og nazisme," siger Claus L. Munk. Foto: Petra Theibel Jacobsen.

JEG ØNSKER IKKE at tage stilling til, om De Konservatives Stop Nazi-islam-isme-kampagne er hensigtsmæssig eller ej. Men jeg finder, at vi alle bør kende til historiske facts om forholdet mellem ledende muslimer og ledende nazister.

Således er det ingen hemmelighed, at Haj Amin al-Husseini, den berømte muslimske leder af Palæstina under det britiske mandat i 1930'erne, havde et tæt samarbejde med Nazityskland.

I sine egne erindringer skriver al-Husseini: ”Vores grundlæggende betingelse for at samarbejde med Tyskland var at have frie hænder til at fjerne hver eneste jøde fra Palæstina og den arabiske verden. Jeg bad Hitler om en udtrykkelig tilladelse til at løse det jødiske problem på en måde, der passer til vores nationale og folkelige ambitioner og i samsvar med de videnskabelige metoder, som Tyskland har stået for i behandlingen af dets jøder.

Det svar, jeg fik, var: 'Jøderne er jeres'.” (her citeret fra side 69 i bogen ”The Nazi Connection to Islamic Terrorism - Adolf Hitler and Haj Amin Al-Husseini”, skrevet af Chuck Morse, udgivet i USA 2003). Samme bog redegør for nazi-muslimske brigader, der opererede på Balkan, ligesom den også bringer foto af et fælles bosnisk nazi-muslimsk flag fra 1943.

Også bogen ”Halvmåne og Hagekors”, udgivet på Informations Forlag i 2008, peger på alliancen mellem muslimske ledere og Nazityskland. Ifølge de to forfattere fra Frankfurts Universitet, Klaus-Michael Mallmann og Martin Cüppers, var den dominerende figur på den arabiske side af den tysk-arabiske alliance netop ovennævnte Amin el-Husseini, stormufti af Jerusalem, som havde tætte forbindelser til de nazistiske spidser.

I en anmeldelse af bogen i Politiken den 24. maj 2008 kan man læse:”'Halvmåne og hagekors' tramper imidlertid godt og grundigt på nogle politisk korrekte ligtorne med sin afdækning af, hvordan stormuftien af Jerusalem og andre fremtrædende arabiske ledere beundrede Adolf Hitler, håbede på det nazistiske Tysklands sejr og ønskede at gøre, hvad de tyske tropper gjorde med jøderne i Østeuropa: udrydde dem som folk og tilintetgøre deres kultur.

Arabiske 'Einsatzkommandoer' under ledelse af SS-officerer - blandt andre Walter Rauff, ophavsmand til 'gasvognen' - blev oprettet og trænet med det ene mål for øje at afgrænse, udbytte og siden hen eliminere jøderne i Palæstina og Nordafrika. Fakta i deres mest nøgne form: Den øverste muslimske gejstlige, Amin el-Husseini, opholdt sig i Berlin i lange perioder under krigen, var på fortrolig fod med arkitekterne bag holocaust og var i et vist omfang vidende om jødernes grusomme skæbne.”

Og hvad angår vor tid, er det heller ingen hemmelighed, at en arabisk udgave af Hitlers ”Mein Kampf” i flere år har været en bestseller i muslimske kredse både i Mellemøsten og i Europa, selv i Tyskland, hvor den ellers er forbudt.

Rent sagligt synes der altså ikke at være grund til at benægte den historiske sammenhæng mellem islam og nazisme.

Claus L. Munk, forhenværende forlagsleder, Gyvelvej 13, Hundested