Ja, der er noget spøjst ved en juraprofessor i høje hæle, men så er Ditlev Tamms garderobe altså heller ikke mere interessant

Tendensen til at klæde sig på tværs af køn har en kendt repræsentant i Ditlev Tamm, professor i retshistorie. Og denne lærde mand har i kraft af sin position som markant crossdresser fået værtskabet i DR 2-serien ”Professor på høje hæle"

Juraprofessor Ditlev Tamm er crossdresser og vært i DR 2-serien ”Professor på høje hæle".
Juraprofessor Ditlev Tamm er crossdresser og vært i DR 2-serien ”Professor på høje hæle". . Foto: Emilie Lærke/Ritzau Scanpix. .

Jeg vidste det slet ikke, men jeg har været crossdresser i snart 23 år. Man crossdresser nemlig, når man klæder sig på måder, som normalt associeres med det modsatte køn, og jeg bærer jævnligt kjole, altså præstekjole. Ganske vist stammer præstens embedsdragt fra den spanske hoftradition og kom via Hansestæderne til Danmark som borgerskabets og de lærdes dragt. Der er således ikke noget særligt feminint over præstekjolen, men efterhånden blev lange gevandter i manges bevidsthed reserveret det smukke køn.

Der har nu altid været folk, som har klædt sig på tværs af køn, og nu om stunder er fænomenet blevet mere udpræget og offentligt. Den historie og den tendens har både en kender og en kendt repræsentant i Ditlev Tamm, professor i retshistorie.