Prøv avisen

Ja tak til hvidvin - nej tak til forbud

At nogle danske børn vokser op i familier med alkoholproblemer, er et stort problem, men løsningen er ikke at forbyde alkohol til skolernes sammenkomster

DEBATTEN OM alkoholforbud er igen kørt helt af sporet. Den 26. august udtalte sundheds- og omsorgsborgmesteren i København, Ninna Thomsen (SF), at hun vil opfordre forældrebestyrelser til at forbyde, at der sættes alkohol på bordet ved sammenkoster i skoler og fritidshjem.

Det vil sige, at forældre ikke længere må nyde et enkelt glas hvidvin til skolens sommerfest, hvis der er børn eller unge til stede. Og spørgsmålet er ifølge Ninna Thomsen ikke noget, man kan overlade til forældrenes dømmekraft det er noget, kommunen skal have holdninger til.

LÆS OGSÅ: Forældre opfordres til at droppe hvidvin ved skolefesten

Man kan kun sætte spørgsmålstegn ved, hvor det personlige ansvar er blevet af her? Diskussionen er sørgeligt nok endnu et udtryk for, at politikerne selv skaber problemer på områder, hvor de reelt ikke er.

Nu skal helt almindelige familier føle, de begår lyssky handlinger, hvis de nyder et glas vin eller en øl sammen til sommerfesten. At nogle danske børn vokser op i familier med alkoholproblemer, er et stort problem, men løsningen er ikke at forbyde alkohol til skolernes sammenkomster.

De fås problemer skal adresseres uden at lægge snubletråde ud for de mange. Når børn svigtes, skal samfundet træde til. Alle andre skal have lov at leve, som de vil. Det er vigtigt, at vi siger fra, når Big Mother-staten igen forsøger at agere overdommer og begrænser vores personlige frihed og ansvar. Hvis ikke, stiler vi mod et sterilt samfund, hvor der ikke er plads til at leve og være.