Stender: Jeg fatter ikke, hvorfor danske biskopper har så travlt med at promovere islam

Vi skal modsige islam og i særdeleshed den syge fortolkning af islam, som fører til det ene selvmordsangreb efter det andet, skriver præst og forfatter Poul Joachim Stender

Jeg kunne tænke mig at omskrive Vilhelm Becks ord og adressere dem til nogle af de danske biskopper: ”På knæ for kristendommen, biskopper, for den hellige skrift!”. Og mine ord skal ligesom Vilhelm Becks ord forstås som et nødråb, skriver sognepræst Poul Joachim Stender.
Jeg kunne tænke mig at omskrive Vilhelm Becks ord og adressere dem til nogle af de danske biskopper: ”På knæ for kristendommen, biskopper, for den hellige skrift!”. Og mine ord skal ligesom Vilhelm Becks ord forstås som et nødråb, skriver sognepræst Poul Joachim Stender. Foto: Niels Ahlmann Olesen.

”PÅ KNÆ FOR BIBELEN, professorer, for den hellige skrift!”. Ordene blev udtalt i 1896 af Vilhelm Beck, formand for Indre Mission. Han var drønirriteret over den teologiske bibelkritik, som skilte bibelteksterne i tusindvis af stykker.

Ordene lyder voldsomme, men de skal nok opfattes som et nødråb. Vilhelm Beck var træt af en samtid, hvor han følte, at der ikke blev vist ydmyghed og respekt nok for Gud.

Jeg kunne tænke mig at omskrive Vilhelm Becks ord og adressere dem til nogle af de danske biskopper: ”På knæ for kristendommen, biskopper, for den hellige skrift!”. Og mine ord skal ligesom Vilhelm Becks ord forstås som et nødråb.

Jeg fatter ikke, hvorfor de danske biskopper har så travlt med at promovere islam. Den kritik af den hellige skrift, som gud ske lov fik indpas i Danmark på trods af Vilhelm Becks modstand, kendes ikke i islam som andet end en kritik af dem, der kritiserer Koranen.

Og alligevel er det altid danske biskopper, der står forrest i køen, når moskéer skal åbnes, når tekster fra Koranen skal læses op i kirken, eller når det politiske system vil forsøge at dæmme op for de radikaliserede imamer, som TV 2 for nylig afslørede.

Når vi præster udtaler os i pressen, har vore ord ikke samme vægt, som når biskopperne udtaler sig. De er kirkelige ledere, og hvad de siger, opfattes i store dele af befolkningen som folkekirkens mening.

Med stort besvær lykkedes det os for nylig at undgå en synode. Og alligevel virker det, som om vi har fået en synode, når nogle af vore biskopper, nærmest med én røst, går ud og kritiserer regeringen for dens udspil om, hvordan man kan dæmpe den negative indflydelse fra radikaliserede imamer.

Som kristne skal vi og biskopperne elske muslimen som vort medmenneske og vise ham og hende al den respekt, som de fortjener. Men vi skal modsige islam og i særdeleshed den syge fortolkning af islam, som fører til det ene selvmordsangreb efter det andet. Og en af måderne, vi kan gøre det på, er at lade politikerne drive politik og kirken forkynde evangeliet om Jesus Kristus som vejen, sandheden og livet.

Poul Joachim Stender er præst og forfatter