Prøv avisen
Debat

Justitsministeren må handle på kristenforfølgelser

Det er nødvendigt at få kortlagt omfanget af kristenforfølgelser i Danmark for at få sat en stopper for dem. Derfor har Esben Lunde Larsen (V) kaldt justitsminister Mette Frederiksen (S) i samråd om sagen. Arkivfoto. Foto: Thomas Lekfeldt

Det er uacceptabelt, at kristne bliver forfulgt i Danmark, og at kristne på landets asylcentre ikke kan leve i fred i det danske samfund. Det skriver Esben Lunde Larsen (V), der har kaldt justitsministeren i samråd om sagen

DET ER EN SNARE at tro, at forfølgelse af kristne kun foregår i verdens brændpunkter. Den foregår også lige for øjnene af os selv i Danmark, og det er ganske utilfredsstillende.

Ikke alene fordi det er en krænkelse af det enkelte menneskes basale menneskerettigheder. Også fordi mennesker skal kunne leve i fred i Danmark og ikke rammes af den forfølgelse, som de har været udsat for, og som var den oprindelige årsag til, at de flygtede til Danmark fra deres hjemlande.

Regeringen har afvist at gøre forfølgelse af kristne til et særligt indsatsområde i den danske udenrigspolitik. Udenrigsministeren mener, at der gøres tilstrækkeligt, også selvom vi er vidne til massive forfølgelser overalt i verden.

Så alt imens den tyske forbundskansler, Angela Merkel, har øjet stift rettet mod problemet og tydeligt har adresseret det i tysk politik, så ser den danske regering passivt til.

Når det gælder regeringens holdning til den indenrigspolitiske dimension af forfølgelse, så har jeg indkaldt justitsministeren i samråd om sagen.

EN RÆKKE danske medier har afdækket problemet med kristne udlændinge, som ikke kan leve i fred på asylcentre i Danmark, fordi der findes muslimer på disse centre, som chikanerer de kristne, men også muslimer, som er konverteret til kristendom, bliver chikaneret. En undersøgelse betalt af Den Folkekirkelige Udviklingsfond viser, at hver tredje adspurgte asylansøger har oplevet overgreb på grund af tro. Hver tredje!

Menneskerettighedserklæringens artikel 18 er ellers meget klar, når det gælder, at ” (“) enhver har ret til tanke-, samvittigheds- og religionsfrihed”, og det er naturligvis helt, helt uacceptabelt, hvis kristne fra verdens brændpunkter, hvorfra de har måttet flygte, nu møder samme form for uacceptable forfølgelse på et dansk asylcenter.

Det er nødvendigt, at justitsministeren handler, så de kristne på landets asylcentre, samt muslimer, der konverterer til kristendom, kan leve i fred i det danske samfund.

Det er især den daglige formelle ledelse af landets asylcentre, som skal håndtere sagerne, så man ikke udsættes for denne uacceptable praksis.

Derudover er det nødvendigt at få kortlagt omfanget af forfølgelse i Danmark, idet såvel Åbne Døre, Røde Kors som Kirkernes Integrations Tjeneste samstemmende har signaleret, at man ikke har det fulde overblik over forfølgelsernes omfang.

Det er helt uacceptabelt, at kristne forfølges i Danmark, og det skal der sættes en stopper for.