Kære asylansøger: Det bør du vide om Danmark

Hvis du overvejer at flygte til Danmark, eller hvis du allerede er ankommet hertil, så bør du vide følgende om dansk kultur, skriver folketingskandidat for Liberal Alliance

Danske kvinder er frie, søde og imødekommende. Unge kvinder klæder sig frit og utvungent uden at skjule deres sexualitet. Dette betyder ikke, at kvinderne inviterer til seksuel omgang, eller mænd har ret til at genere dem verbalt eller fysisk. Burka, hovedtørklæder og lignende beklædningsstykker anses ikke af danskerne som symbol på ærbarhed, skriver medlem af LA. Foto: Anita Graversen/Polfoto

KÆRE ASYLANSØGER. Hvis du overvejer at flygte til Danmark, eller hvis du allerede er ankommet hertil, så bør du vide følgende om dansk kultur:

Danmark er et demokratisk land bygget på kristne værdier. I landet er der religionsfrihed. Kristendom er den officielle og dominerende religion, og der er ikke tradition for at religiøse tilhørsforhold er synlige i det offentlige rum.

I Danmark er der ligestilling imellem kønnene, og kvinder bestemmer selv, hvem de vil gifte sig med. Tvangsægteskaber er forbudt, og det er bigami også. Til gengæld er utroskab ikke strafbart.

DANSKE KVINDER er frie, søde og imødekommende. Unge kvinder klæder sig frit og utvungent uden at skjule deres sexualitet. Dette betyder ikke, at kvinderne inviterer til seksuel omgang, eller mænd har ret til at genere dem verbalt eller fysisk. Burka, hovedtørklæder og lignende beklædningsstykker anses ikke af danskerne som symbol på ærbarhed.

Unge piger bestemmer selv, med hvem og hvornår de vil have sex. Man har ikke ret til at begrænse sine døtres adfærd med social kontrol. At være jomfru har i Danmark ingen social værdi. Men voksne personer, som har seksuel omgang med børn under 15 år, kan få fængselsdom på op til otte år.

I Danmark er der ytringsfrihed. Satire er en yndet form for underholdning, og det er tilladt at gøre grin med alle religioner, også den muslimske. Det er ikke forbudt at tegne Muhammed eller andre religiøse figurer. Mange danskere var forbavsede, da man i Syrien afbrændte den danske ambassade og det danske flag på grund af Muhammed-tegningerne.

I Danmark er det uhøfligt ikke at ville give hånd, også når du hilser på det modsatte køn. Afviser du en fremstrakt hånd, er det ligeså stor en fornærmelse i danskernes øjne som at spytte på personens sko. Du bestemmer selv, om du ikke vil give hånd, men husk: Det kan virke fornærmende.

Marianne Mørk Mathiesen er folketingskandidat for Liberal Alliance og regionsrådsmedlem i Region Syddanmark.