Prøv avisen
Debat

Kan en muslim anbefale Danmission? Svaret er ja

Vi glæder os over Saliha Marie Fettehs opbakning til Danmissions arbejde, ligesom vi glæder os over enhver, der støtter vores arbejde blandt verdens udsatte, skriver generalsekretær for Danmission, Jørgen Skov Sørensen. Foto: Linda Kastrup

Danmissions generalsekretær forsvarer valget af muslimsk ambassadør

PASTOR EMERITUS Kresten Christensen undrer sig i et debatindlæg i Kristeligt Dagblad den 14. september over, hvordan en muslim kan være ambassadør for Danmission.

Ja, han går så langt som til at kalde det ufatteligt.

Havde Kresten Christensen imidlertid været med på Danmissions repræsentantskabsmøde den 3.-4. september i år, hvor sagen åbent blev grundigt belyst og drøftet i organisationens bagland, ville han dog vide, at det ikke er så ufatteligt endda. Når meninger brydes, kastes nyt lys over land.

Saliha Marie Fetteh, som er den muslim, Kresten Christensen henviser til, og som har sagt ja til at være ambassadør for Danmission, har oplevet vores arbejde med kvinder og religionsdialog på tætteste hold i Egypten. Og hun er som mange andre danskere begejstret for det arbejde, der udføres. Derfor vil hun gerne være med til at gøre Danmissions arbejde kendt. Det gør hun nu gennem medierne, som debattør, ved foredrag og generelt i sit brede netværk. Hermed når Danmission budskab ud til gruppereringer – også muslimske – som vi gerne vil have i tale.

Kresten Christensen hæfter sig ved titlen ambassadør, som han finder misvisende. Det gjorde også flere på Danmissions repræsentantskabsmøde. Og der er noget om det. Ordet ambassadør leder tanken hen på officielle repræsentationer på højeste niveau. Derfor besluttede repræsentantskabet, at organisationen skal finde et andet udtryk om dem, der frivilligt gør en særlig indsats for at øge kendskabet til Danmission og Danmissions arbejde. Så nu skrotter vi betegnelsen ambassadør for vores særlige ”anbefalere” – således som det også fremgår af Kristeligt Dagblads artikel efter repræsentantskabsmødet.

Men Saliha Marie Fettehs opbakning til Danmissions arbejde holder vi fast i. Og glæder os over den. Ligesom vi glæder os over enhver, der støtter vores arbejde blandt verdens udsatte.

Jørgen Skov Sørensen er generalsekretær for Danmission.