Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Debat

KFUM-Spejderne vil rykke verden

"Strategien sætter retning og handling på, hvordan vi kan vedblive at være en moderne børne- og ungdomsorganisation med stærke kirkelige rødder," skriver Michael Seeberg, der er formand for Hovedbestyrelsen i KFUM-spejderne i Danmark.

Vi KFUM-spejdere har lavet en strategi, som skal bidrage til, at vi sammen skal rykke verden. Men vi bliver ved med at være en organisation med stærke kirkelige rødder, skriver formand for hovedbestyrelsen

I en kommentar i Kristeligt Dagblad den 21. september udtrykker en KFUM-spejder bekymring for, om vores organisation bevæger sig væk fra kristendommen. Det er langtfra den virkelighed, jeg oplever.

For to uger siden var 1100 voksne KFUM-spejdere samlet til landstræf. Vi indledte i vanlig stil med en gudstjeneste, og præsten satte sine egne ord på vores nye strategi for fremtidens spejderarbejde.

Landstræf markerede kulminationen på en lang proces med at sætte ord på, hvordan vi kan blive ved med at leve op til vores formål. Vi har nu en strategi, som er skabt på baggrund af møder med spejdere rundt om i hele landet, der har bidraget med deres bud på, hvordan vi som KFUM-spejdere sammen skal rykke verden - med vilje.

Med vilje mener vi viljen til at skabe en bedre verden, til at række ud til vores næste og være barmhjertige for vores nære og fjerne omgivelser.

Strategien sætter retning og handling på, hvordan vi kan vedblive at være en moderne børne- og ungdomsorganisation med stærke kirkelige rødder.

Michael Seeberg er formand for Hovedbestyrelsen i KFUM-Spejderne i Danmark