Dette er en kronik. Kronikken er udtryk for skribentens egen holdning. 

Kirkernes Verdensråd holder generalforsamling i orkanens øje

Kirkernes Verdensråd, som i dag indleder sin 11. generalforsamling, består af 352 kirker fra 110 lande. Rådets værdi ligger ikke i formel kirkemagt, men i evnen til at danne ramme for fællesskab mellem kirker, skriver dagens kronikør

Sådan så det ud, da generalforsamling i Kirkernes Verdensråd fandt sted i 2013 i Sydkorea. I år løber den 11. af generalforsamling af stablen i tyske Karlsruhe.
Sådan så det ud, da generalforsamling i Kirkernes Verdensråd fandt sted i 2013 i Sydkorea. I år løber den 11. af generalforsamling af stablen i tyske Karlsruhe. Foto: Joanna Lindén-Montes/WCC/Pressefoto.

Kirkernes Verdensråd holder i Karlsruhe i Tyskland fra den 31. august-8. september sin 11. generalforsamling. Ikke siden 1968 har generalforsamlingen været afholdt i Europa. Kirkernes Verdensråd blev i 1948 oprettet i ruinerne efter Anden Verdenskrig, ikke mindst for at være en bevægelse, der arbejdede for fred og heling efter krigens vanvid. Nu er der atter krig i Europa.

Det kan se ud som om der gået koks i drejebogen for generalforsamlingen: Temaet for forsamlingen er hentet med inspiration fra Andet Korintherbrev: ”Kristi kærlighed bevæger verden til forsoning og enhed”. Men man skal altså mødes i et Europa, der atter befinder sig i en uforsonlig krig. Og det en krig, hvor kirker spiller aktive roller.