Klarsyn i de foldede hænder – ”Sygt nok” om det sunde i bøn

Kristeligt Dagblad må være en tabubrydende avis, påpeger Jesper Bacher, efter at han hørt radioprogram fra P1' "Sygt nok"

Hvad vil det sige at være sund og rask? Hvordan opstår sygdomme? Og hjælper det på sundheden, når vi beder til Gud? Spørgsmålene har været mange i P1's "Sygt nok" - et radioprogram, der for nylig lukkede og slukkede.
Hvad vil det sige at være sund og rask? Hvordan opstår sygdomme? Og hjælper det på sundheden, når vi beder til Gud? Spørgsmålene har været mange i P1's "Sygt nok" - et radioprogram, der for nylig lukkede og slukkede. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR.

Nærværende dagblad regnes normalt for en pæn avis med et sobert sprog og en god tone, men ikke desto mindre må Kristeligt Dagblad regnes for en dansk presses store tabubrydere. I hvert fald hvis man skal tro en meningsmåling, som Gallup lavede for Berlingske Tidende tilbage i 2016. Her spurgte man danskerne om, hvad der må regnes for vor tids største tabuer? På førstepladsen kom psykisk sygdom, andenpladsen blev indtaget af religion og tro, mens døden løb med tredjepladsen. I lyset af hvor meget disse emner fylder i spalterne, kunne Kristeligt Dagblad glimrende markedsføre sig som Danmarks anti-tabu avis.

Jeg stødte på en omtale af meningsmålingen i ”Sygt nok” P1s sundhedsprogram, som nu er lukket ned, men som til det sidste var fuld af vitaminer.