Prøv avisen

KLM-forliget skal respekteres af ministeriet!

Det ligner snyd på vægten, når Uddannelsesministeriet forsøger at skrue den nye læreruddannelse sammen, så de aftalte elementer i faget KLM nærmest forsvinder. Heldigvis har flere undervisere protesteret. Og den protest bakker Kristendemokraterne op om.

Sidste år forpligtede uddannelsesminister Morten Østergaard (R) sig i et bredt forlig til at bevare indholdet i faget KLM, kristendomskundskab/livsoplysning/medborgerskab, når den nye læreruddannelse træder i kraft efter sommerferien.

Men det ser ud til, at ministeriet løber fra aftalen nu. Flere undervisere i faget gør opmærksom på, at faget KLM og især delen med kristendomsundervisningen nedprioriteres i den bekendtgørelse, som undervisningsministeriet lige har haft til høring. Og så vil faget i realiteten gå fløjten i læreruddannelsen.

Derfor råber Kristendemokraterne vagt i gevær. Regeringen skal ikke løbe fra sin aftale, uanset om den ansvarlige minister har barselsorlov eller ej. Det praktiske indhold i faget KLM må ikke svækkes administrativt, blot fordi det ikke var en del af S-R-SF-regeringens plan. Men ved det brede forlig med V, K, DF og EL forblev faget KLM en del af læreruddannelsen. Og det er et brud på det forlig, hvis regeringen nu går med til at underminere det.

Kristendemokraterne hilser med tilfredshed, at ordførerne Esben Lunde Larsen (V) og Mai Henriksen (K) siger fra. Elementerne i faget KLM skal bevares usvækket, så der fortsat er almen dannelse i læreruddannelsen.

Egon Jakobsen er politisk næstformand for Kristendemokraterne