Kommunalvalg og religion: Muslimske medborgere bør gøre deres pligt i dag

Til mine muslimske medborgere: Husk nu vores stemmer tæller også, så lad os udføre vores borgerpligt i dag, skriver talskvinde for Islamisk Trossamfund, Bettina Meisner

Bettina Meisner, talskvinde for Islamisk Trossamfund, opfordrer muslimer til at stemme til dagens valg. Her ses hun sammen med Imran Shah, der også er talsmand for trossamfundet.
Bettina Meisner, talskvinde for Islamisk Trossamfund, opfordrer muslimer til at stemme til dagens valg. Her ses hun sammen med Imran Shah, der også er talsmand for trossamfundet. Foto: Martin Sylvest

Dette debatindlæg er skrevet af Bettina Meisner, talskvinde for Islamisk Trossamfund, Valby

VI ER MEGET NÆR kommunalvalget anno 2013. Som altid har jeg svært ved at vælge min kandidat af den årsag, at jeg ikke kan finde et parti, der 100 procent repræsenterer de holdninger, jeg som sunnimuslim har. Her er det jeg og ligesindede må mande os op!

Valget må, om jeg så må sige, stå mellem to onder, idet alternativet ellers vil være sofavælgerløsningen, hvilket set i lyset af, hvor stor en procentdel de muslimske stemmer repræsenterer, vil resultere i, at de mindre muslimvenlige partier kvit og frit vil få en fordel.

LÆS OGSÅ: Valgønske: En mere politisk kirke, tak!

Som muslimer bør vi tage aktiv del i samfundet, herunder at afgive vores demokratiske stemme til kommunal- og landsvalg, og vi bør bestemt opfordre hinanden til at afgive vores stemme, tage ansvar for egen og fælles fremtid. Ja, nogle lærde mener ligefrem, at det er vores pligt.

Stod det til mig, burde man til kommunevalget få mulighed for at stemme på den vejledning, visdom og det lys, som Moses, Jesus, Abraham og ikke mindst Muhammed stod for.

OP TIL VALGET har der fra såvel muslimsk hold som ikke-muslimsk været flere meldinger om stemmedeltagelse. Et sundhedstegn på, at ytringsfriheden gløder. Man kan og skal have lov til offentligt og privat at mene, tale, tænke om demokratiet, som man vil.

Senest har der på internetsiderne Youtube og Facebook været folk, muslimer som ikke-muslimer, der demonstrativt enten brænder valgkortet, river valgkortet i stykker eller smider det i skraldespanden. Hvad de borgere, der har mistet tilliden til demokratiet, gør, er deres sag, men en smule barnligt skulle man mene.

Men set med de muslimske briller på betragter jeg nævnte handling som forkert. Direkte at brænde et valgkort er en unødig provokation og fuldstændig uacceptabelt. Signalværdien og symbolikken i denne handling ødelægger og har ingen gavnlig effekt. Som menneske mister man lidt respekten for det budskab, der måtte ligge bag.

Allah den Almægtige advarer os da også i Koranen:

I skal ikke spotte dem, som de påkalder ud over Gud, så de også spotter Gud i fjendskab og uvidenhed. Således lader Vi for ethvert fællesskab deres handlinger fremstå i et smukt lys. Siden skal de vende tilbage til deres Herre, og så vil Han underrette dem om, hvad de har gjort.

Synden, man gør sig skyldig i, ifald man spotter ved at provokere unødigt, består i, at man i givet fald vil være årsagen til, at folk, der ikke forstår, vil spotte tilbage. Spottes enkeltindividet, har man sig selv at takke, men spotter de Allah eller islam, er det en stor og alvorlig synd, man som muslim har været årsag til. Alt i den stund, man blot ønskede at sende sin misbilligelse af dette eller hint. Så til mine muslimske medborgere: Husk nu vores stemmer tæller også, så lad os udføre vores borgerpligt i dag den 19. november. 2013.

Bettina Meisner, talskvinde for Islamisk Trossamfund,Sjælør Boulevard 83, st. th.,Valby