Kristeligt Dagblad mener: Danmark skal kritisere Kina, men ikke boykotte Vinter-OL

Det er altid i diplomatiets interesse at holde samtalen gående med et land, som man ønsker at kritisere og påvirke. Det er svært at gøre effektivt gennem en lukket dør.

Danmark skal ikke boykotte Vinter-OL i Kina, men arbejde for, at sporten bliver et apolitisk frirum i verden, skriver chefredaktør Erik Bjerager. Billedet illustrerer de danske curling-kvinder ved sidste Vinter-OL, der blev afviklet i Sydkorea.
Danmark skal ikke boykotte Vinter-OL i Kina, men arbejde for, at sporten bliver et apolitisk frirum i verden, skriver chefredaktør Erik Bjerager. Billedet illustrerer de danske curling-kvinder ved sidste Vinter-OL, der blev afviklet i Sydkorea. Foto: John Sibley/Reuters/Ritzau Scanpix

Kina er et af verdens mest undertrykkende lande. Det store muslimske mindretal uighurerne er forfulgt. Tibet er besat. Taiwan lever med en voksende trussel om kinesisk invasion. Indbyggerne i Hongkong frygter det kinesiske styre. Kinesiske samfundskritikere fængsles. Pressefrihed eksisterer ikke. Kina er verdensmester i overvågning.