Dette er en leder. Lederen er udtryk for Kristeligt Dagblads holdning og skrives på skift af avisens redaktører.

Kristeligt Dagblad mener: Den ny tids optagethed af hudfarve er tragisk

Ordentlige mennesker har i flere generationer opdraget deres børn til, at medmenneskers hudfarve er ligegyldig. Nu er identitetspolitikkens splittende ideologi ved at skrue tiden tilbage

De konservative, der traditionelt har været set som de privilegerede klassers parti, kan om få uger have valgt Rishi Sunak (forrest) som partiformand. Rishi Sunak har kun én modkandidat - Liz Truss, der, som navnet antyder, er en kvinde - imellem sig og posten. Rishi Sunak er efterkommer af indiske hinduer indvandret til det dengang britiske Østafrika. Og i øvrigt, ligesom Liz Truss, så konservativ, at det gør noget. Hvorfor denne trivielle opremsning? Fordi den illustrerer noget, man burde være flov over. Optagetheden af hudfarve.
De konservative, der traditionelt har været set som de privilegerede klassers parti, kan om få uger have valgt Rishi Sunak (forrest) som partiformand. Rishi Sunak har kun én modkandidat - Liz Truss, der, som navnet antyder, er en kvinde - imellem sig og posten. Rishi Sunak er efterkommer af indiske hinduer indvandret til det dengang britiske Østafrika. Og i øvrigt, ligesom Liz Truss, så konservativ, at det gør noget. Hvorfor denne trivielle opremsning? Fordi den illustrerer noget, man burde være flov over. Optagetheden af hudfarve. Foto: Bbc/Reuters/Ritzau Scanpix.

Mens det britiske parti, der ser sig selv som de undertryktes og minoriteternes parti, Labour, kun har leveret hvide mænd til posten som Storbritanniens premierminister, så er den diversitet, alle i Vesten gerne vil opvise, rodfæstet hos Labours politiske modstander. De konservative, der traditionelt har været set som de privilegerede klassers parti, kan om få uger have valgt en brun formand, der bliver landets premierminister efter Boris Johnson.

Rishi Sunak har kun én modkandidat - Liz Truss, der, som navnet antyder, er en kvinde - imellem sig og posten. Rishi Sunak er efterkommer af indiske hinduer indvandret til det dengang britiske Østafrika. Og i øvrigt, ligesom Liz Truss, så konservativ, at det gør noget.