Dette er en leder. Lederen er udtryk for Kristeligt Dagblads holdning og skrives på skift af avisens redaktører.

Kristeligt Dagblad mener: Det uperfekte menneske har trange kår i dansk politik

Søren Papes skilsmisse er kun blevet en offentlig sag, fordi Søren Pape har gjort sin ægtefælle til en offentlig figur. Måske ville vi alle være bedre tjent, hvis toppolitikerne var mere tilbageholdende med deres privatliv

Bundlinjen er – ud over at der naturligvis gælder et sandhedskrav til vores folkevalgte – også den mere nedslående, at det er svært at slippe af sted med et såre uperfekt privatliv i tidens toppolitik.
Bundlinjen er – ud over at der naturligvis gælder et sandhedskrav til vores folkevalgte – også den mere nedslående, at det er svært at slippe af sted med et såre uperfekt privatliv i tidens toppolitik. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Så kom det så vidt: En skilsmisse i realtid kan nu også være et element i et politisk forløb. Måske kan den konservative partiformand Søren Pape Poulsens skillen sig af med sin ægtemand redde hans statsministermuligheder. Men for alle os andre bør hans private tragedie være en advarsel om, at politik måske er blevet en disciplin, der på et vist niveau ikke rummer plads til andet end perfekte mennesker.

Disse linjer er ikke et forsøg på at undskylde Søren Pape. De er ikke en jeremiade om, at medierne igen har kastet et værgeløst menneske på den offentlige retfærdigheds bål. For partiformanden har kun sig selv at takke for, at det gik så galt.