Dette er en leder. Lederen er udtryk for Kristeligt Dagblads holdning og skrives på skift af avisens redaktører.

Kristeligt Dagblad mener: En bred regering sender et glimt af håb ud i vintermørket

Argumenterne hober sig op imod den brede midterregering, som Mette Frederiksen (S) siger, at hun ønsker. Men ét argument slår dem alle af banen: Danmark står i en historisk udsat og risikabel situation

Fungerende statsminister Mette Frederiksen giver status på regeringsforhandlingerne og det videre forløb på Christiansborg, onsdag den 23. november 2022..
Fungerende statsminister Mette Frederiksen giver status på regeringsforhandlingerne og det videre forløb på Christiansborg, onsdag den 23. november 2022.. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix.

Der er bestemt gode grunde til at være imod den brede midterregering, som fungerende statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag bekræftede, at hun har som mål for sine forhandlinger med de andre partier: Den kan blive så bred, at den er handlingslammet. Den kan blive så stærk, at den marginaliserer enhver opposition og derfor forstærker politisk polarisering. Eller den kan kun holde sammen, fordi den har et apolitisk, teknokratisk syn på samfundets udfordringer og i virkeligheden lægger låg på sunde og naturlige modsætninger.

Ikke desto mindre er en bred regering, der bygger bro over blokkene, det bedste bud på en ledelse af landet i den helt ekstraordinære krise, vi med fuld fart bevæger os ind i. Der skal træffes svære beslutninger, der kræver grundig forberedelse, og som kun er holdbare, hvis de har et solidt flertal af forpligtede regeringsbærende partier bag sig.