Dette er en leder. Lederen er udtryk for Kristeligt Dagblads holdning og skrives på skift af avisens redaktører.

Kristeligt Dagblad mener: Flere bør optages på medicinstudiet. Det har samfundet brug for

Rekordmange ansøgere bliver forhåbentlig optaget på medicinstudiet torsdag. Det vil ikke blot være til stor glæde for dem, det vil også være til stor gavn for samfundet

Det er ikke givet, at en medicinstuderende er i praktik i en lægepraksis og kan overvære en konsultation. Men der bør være flere medicinstuderende, skriver Liv&Sjæl-redaktør Stina Ørregaard Andersen.
Det er ikke givet, at en medicinstuderende er i praktik i en lægepraksis og kan overvære en konsultation. Men der bør være flere medicinstuderende, skriver Liv&Sjæl-redaktør Stina Ørregaard Andersen. . Foto: Jonas Skovbjerg Fogh/Ritzau Scanpix.

Torsdag får de næsten 80.000 danskere, der i år har søgt ind på en videregående uddannelse, svar. Svaret har selvsagt afgørende betydning for det liv og den fremtid, der kommer til at tegne sig for dem. Men svaret har også afgørende betydning for resten af samfundet. For selvom det ikke er populært at sige højt i en tid, hvor der er fokus på individets selvrealisering og uendelige muligheder, er sandheden, at samfundet har mere brug for læger end for kandidater i film- og medievidenskab. Læger redder liv, og Danmark er, som Kristeligt Dagblad har beskrevet tidligere på sommeren, ramt af lægemangel.

Derfor er det langt vigtigere for samfundet, hvor mange der bliver optaget på lægeuddannelsen end på de mange populære humaniorauddannelser, og derfor er der også brug for, at kommende studerende ikke kun tænker på, hvad uddannelsesdanmark kan gøre for dem, men også hvad de kan gøre for samfundet. For selvom tidens lægemangel kan skyldes mange ting, må en grundlæggende konklusion være, at der længe er blevet uddannet for få læger.