Dette er en leder. Lederen er udtryk for Kristeligt Dagblads holdning og skrives på skift af avisens redaktører.

Kristeligt Dagblad mener: Hold sommer med hinanden – uden coronafrygt

Det kan være svært at forholde sig afslappet til en virus, som har kostet millioner af menneskeliv. Men vi er nødt til at have is i maven. Af økonomiske grunde, men først og sidst af menneskelige grunde

Der var denne onsdag tale om et knap så glædeligt gensyn, da Mette Frederiksen, Søren Brostrøm og resten af corona-holdet tonede frem på skærmen til endnu et pressemøde.
Der var denne onsdag tale om et knap så glædeligt gensyn, da Mette Frederiksen, Søren Brostrøm og resten af corona-holdet tonede frem på skærmen til endnu et pressemøde. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

En tradition, de færreste har savnet, er tilbage. Onsdag var statsminister Mette Frederiksen (S) og resten af det faste corona-hold igen på plads i Statsministeriets spejlsal til endnu et af de pressemøder, som i 2020 og 2021 holdt danskerne samlet foran skærmen på den dårlige måde.

Uden sammenligning med juleevangeliet i øvrigt, er der imidlertid grund til at udråbe et: Frygt ikke! Trods støt stigende smittetal er der nemlig fortsat intet, der tyder på, at vi er på vej tilbage til tidligere tiders nedlukninger og afstandskrav.