Dette er en leder. Lederen er udtryk for Kristeligt Dagblads holdning og skrives på skift af avisens redaktører.

Kristeligt Dagblad mener: Klimakamp bør ikke overskygge indiske kristenforfølgelser

Lad os endelig gøre verden grønnere med dansk klimateknologi, men lad ikke Indiens kristne og muslimer blive glemt. Det bør være muligt at balancere et godt samarbejde med en åben dialog om den undertrykkelse, som bør blive bekæmpet

Statsminister Mette Frederiksen og Indiens Premiereminister Shri Narendra Modi holdt den 3. maj pressemøde på Marienborg.
Statsminister Mette Frederiksen og Indiens Premiereminister Shri Narendra Modi holdt den 3. maj pressemøde på Marienborg. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.

Virkeligheden er altings prøve. Og en sådan prøve må det siges at være, når regeringen og statsminister Mette Frederiksen (S) i disse dage er værter ved den indiske premierminister Narendra Modis besøg i Danmark.

Den officielle anledning er et styrket samarbejde om dansk eksport af klimateknologi og -viden til Indiens cirka 1,4 milliarder indbyggere. Men selvom klimaet i disse år ganske tiltrængt rykker højere op på den politiske dagsorden, og man kun kan glæde sig over dansk erhvervslivs flotte position på området, kan herfra kun opfordres til, at Mette Frederiksen også for en stund flytter fokus væk fra vindmøller og solceller for i stedet at påtale Indiens systematiske og voldsomme undertrykkelse af religiøse minoriteter, herunder landets 200 millioner muslimer og 70 millioner kristne.