Kristeligt Dagblad mener: Landsholdet er ikke det eneste, der samler danskerne

Danskerne findes i mange modeller, men en dansker er alligevel let at kende. Vores historie og fælles værdier gør os til ét folk

"Sidste sommer blev herrelandsholdet hyldet for at trække det danske folk ud af corona-skjulet og samle unge og gamle på tværs af politiske holdninger og baggrund. Her var danskerne fælles om at være danske," skriver redaktøren.
"Sidste sommer blev herrelandsholdet hyldet for at trække det danske folk ud af corona-skjulet og samle unge og gamle på tværs af politiske holdninger og baggrund. Her var danskerne fælles om at være danske," skriver redaktøren. . Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.

Hvem er danskerne? Hvad bringer os sammen, og hvad skiller os ad? De spørgsmål har Kristeligt Dagblad stillet i en nylig artikelserie om danskernes liv og værdier.

Her har man i en række interviews kunnet møde danskere, der ved første øjekast er umanerligt forskellige i alt fra alder, boligform og bopæl til livssyn, tro og bekymringer. Men kigger man nærmere, er forskellene til at overse, og det står ganske klart, at hver og en af de interviewede er dansker. Ikke englænder, tysker eller qatarer. For på trods af forskelligheder er der noget, der binder os sammen og gør os til et folk.

Dette er en leder. Lederen er udtryk for Kristeligt Dagblads holdning og skrives på skift af avisens redaktører.