Dette er en leder. Lederen er udtryk for Kristeligt Dagblads holdning og skrives på skift af avisens redaktører.

Kristeligt Dagblad mener: Middelklassen isolerer sig, fordi den kan

Der er bare ingen snuptagsløsninger til at få en mere blandet sammensætning af rige og fattige i Danmarks forskellige boligområder

Sådan så det ud, da boligminister Kaare Dybvad (S) præsenterede forliget om en ny boligpakke, fredag 26. november 2021. På billedet ses også Rosa Lund (EL) og Søren Egge (EL) og Kaare Dybvad (S) og Alex Arendtsen (DF) og Halime Oguz (SF) og Lisbeth Bech-Nielsen (SF).
Sådan så det ud, da boligminister Kaare Dybvad (S) præsenterede forliget om en ny boligpakke, fredag 26. november 2021. På billedet ses også Rosa Lund (EL) og Søren Egge (EL) og Kaare Dybvad (S) og Alex Arendtsen (DF) og Halime Oguz (SF) og Lisbeth Bech-Nielsen (SF). Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix.

Vis mig hvem, du er nabo til, og jeg skal sige dig, hvor meget du tjener. Cirka.

Trods regeringens erklærede mål om at få flere boligområder, hvor rige og fattige bor side om side, går det den stik modsatte vej. Som omtalt i dagens avis er Arbejderbevægelsens Erhvervsråd i en undersøgelse nået frem til det resultat. Ordet ghetto kan efterhånden bruges om mange boligområder, uanset om de mest bebos af fattige, rige eller folk med mellemindkomster.