Dette er en leder. Lederen er udtryk for Kristeligt Dagblads holdning og skrives på skift af avisens redaktører.

Kristeligt Dagblad mener: Midtvejs-mirakel bør blive et farvel til Trump

Det amerikanske midtvejsvalg er en overvældende sejr til Det Demokratiske Parti

"Selv mange tidligere svorne Trump-tilhængere begynder nu at fornemme, at tiderne er for alvorlige til trumpismens kaos og løgne," skriver chefredaktør Jeppe Duvå i denne leder.
"Selv mange tidligere svorne Trump-tilhængere begynder nu at fornemme, at tiderne er for alvorlige til trumpismens kaos og løgne," skriver chefredaktør Jeppe Duvå i denne leder. . Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Ritzau Scanpix.

Det amerikanske midtvejsvalg, der omsider er nogenlunde opgjort, blev et knusende farvel til Trump-æraen. Demokraternes fastholden af flertallet i Kongressens ene kammer, Senatet, og deres meget mindre end ventede nederlag i det andet kammer, Repræsentanternes Hus, er i realiteten en overvældende sejr til Det Demokratiske Parti. Den er mere end det. I lyset af hvordan midtvejsvalg normalt arter sig, er det også en næsten usandsynlig sejr, hvilket meget passende har fået nogle til at kalde valget for midtvejs-miraklet.

Én ting er, at valget faldt ganske anderledes ud end den storsejr til Republikanerne, som prognoser havde forudsagt. Et andet og vigtigere budskab fra valget er, hvor stor en lede flertallet af de amerikanske vælgere føler ved tidligere præsident Donald Trump.