Dette er en leder. Lederen er udtryk for Kristeligt Dagblads holdning og skrives på skift af avisens redaktører.

Kristeligt Dagblad mener: Ministersager avler politikerlede. Men alternativet er værre

Sagen om fødevareminister Rasmus Prehns (S) bilag rejser vigtige etiske spørgsmål - også om medierne. Deres rolle er langtfra altid smuk. Men den er helt nødvendig

Om dækningen af fødevareminister Rasmus Prehns (S) bilag og restaurantbesøg er en "forbier" eller en "fuldtræffer" må være op til vælgerne. Men dækningen er nødvendig, selvom den ikke altid er lige pæn at være vidne til, pointerer chefredaktør Jeppe Duvå.
Om dækningen af fødevareminister Rasmus Prehns (S) bilag og restaurantbesøg er en "forbier" eller en "fuldtræffer" må være op til vælgerne. Men dækningen er nødvendig, selvom den ikke altid er lige pæn at være vidne til, pointerer chefredaktør Jeppe Duvå. . Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) er næppe regeringschef Mette Frederiksens mest populære medarbejder for tiden. Rasmus Prehn har i sin ministertid både bespist personer på for dyre restauranter, brugt sit ministerielle kreditkort til udlæg for private udgifter og i ét tilfælde skrevet på et bilag, at hans middagsgæst var en journalist, som aldrig har været på restaurant med ministeren.

Det ser alt sammen utroligt sløset ud. Behovet for at betale tilbage flere gange vidner i bedste fald om begrænset dømmekraft udi almindelig husholdning. Og at misbruge en eksisterende persons navn for at skjule, hvem man faktisk har bespist for skatteydernes regning, kunne pege på, at Rasmus Prehn har punktvise moralske udfordringer.