Dette er en leder. Lederen er udtryk for Kristeligt Dagblads holdning og skrives på skift af avisens redaktører.

Kristeligt Dagblad mener: Nej DR, satire er ikke en undskyldning

Ét er, at DR med et nyt program bevidst har ført forskerne bag lyset. Men lige så problematisk er det, at programmet har det helt afgørende problem, at ingen bliver klogere

I DR-programmet "Ellen Imellem" bliver forskere og andre fagfolk konfronteret med kritiske spørgsmål fra en journalist. Men hvad de ikke ved er, at journalistens spørgsmål bliver dikteret af en ukendt tredje person, som sidder i et andet lokale. I første afsnit blev astrofysiker Anja C. Andersen interviewet af "flat-eartheren" Ole Lochmann.
I DR-programmet "Ellen Imellem" bliver forskere og andre fagfolk konfronteret med kritiske spørgsmål fra en journalist. Men hvad de ikke ved er, at journalistens spørgsmål bliver dikteret af en ukendt tredje person, som sidder i et andet lokale. I første afsnit blev astrofysiker Anja C. Andersen interviewet af "flat-eartheren" Ole Lochmann. Foto: DR P3/YouTube.

I de seneste år har man i stigende grad talt om "fake news" - fordrejede eller direkte usande påstande, som skal forplumre og polarisere den offentlige debat og sågar den politiske beslutningsproces.

I den sammenhæng er der især blevet peget på russisk propaganda og amerikanske nyhedsstationer som Fox News.