Dette er en leder. Lederen er udtryk for Kristeligt Dagblads holdning og skrives på skift af avisens redaktører.

Kristeligt Dagblad mener: Selv en lille klippeknold kan være vigtig i krigstider

Det sender et stærkt signal til Putins Rusland, at Danmark og Canada omsider har bilagt langvarig grænsestrid om Hans Ø

Uoverensstemmelsen om Hans Ø mellem Grønland og Canada er langt om længe blevet løst. Og det sender et stærkt signal til Rusland.
Uoverensstemmelsen om Hans Ø mellem Grønland og Canada er langt om længe blevet løst. Og det sender et stærkt signal til Rusland. Foto: Canadian Hydrographic Service And Carleton University/Ritzau Scanpix.

Der blev ikke sparet på de store ord, da udenrigsministrene fra Canada og Danmark sammen med formanden for Grønlands selvstyreregering Naalakkersuisut i aftes i Ottawa underskrev en historisk aftale, som bilægger fem årtiers tovtrækkeri om Hans Ø, på grønlandsk Tartupaluk. Det er en aftale, som er kommet i stand på fredelig vis takket være vedholdenhed og diplomatisk snilde, og som kun kan hilses velkommen i en tid med krig og ustabilitet.

For selvom den blot 1,3 kvadratkilometer golde sten i Kennedy Kanalen mellem Canada og Grønland hverken huser beboere, pattedyr eller planter, så får klippen pludselig symbolværdi på et tidspunkt, hvor Vladimir Putins invasion af Ukraine har rokket ved den regelbaserede verdensorden.