Kristeligt Dagblad mener: Selvhjælpsguruernes succes vidner om noget, som egentlig er trist

Selvhjælpens succes er udtryk for, at mange tager sig til takke med stene for brød og glemmer at vogte sig for falske profeter. Og det kalder på satire og nådesløs kritik

Der er ifølge Morten Albæk andre værdier i livet end at tjene penge, og det er der kommet bogen "Falske sandheder i livet" ud af. I en tidligere bog fra Albæk hed det ellers, at man skal elske sin chef, og at chefen skal elske sine ansatte
Der er ifølge Morten Albæk andre værdier i livet end at tjene penge, og det er der kommet bogen "Falske sandheder i livet" ud af. I en tidligere bog fra Albæk hed det ellers, at man skal elske sin chef, og at chefen skal elske sine ansatte. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix.

I anden sæson af satireserien "Guru" på DR har livsstilscoachen Anders Mertz fået en ny idé. I første sæson hed konceptet, som han forsøgte at prakke det midtjyske erhvervsliv på, "Gå selv". I den nye omgang "Guru" hedder den banebrydende idé "Gå sammen". 

I seriens afsnit bruger Mertz i Simon Kvamms skikkelse en ikke uanselig mængde energi på at overbevise snusfornuftige silkeborgensere om, at der skam ingen modsætning er mellem at gå selv og at gå sammen, mellem individualisme og fællesskab. Det mener de nu ellers nok, at der er.

Dette er en leder. Lederen er udtryk for Kristeligt Dagblads holdning og skrives på skift af avisens redaktører.