Dette er en leder. Lederen er udtryk for Kristeligt Dagblads holdning og skrives på skift af avisens redaktører.

Kristeligt Dagblad mener: Trump og Putin er mere uforudsigelige end EU

Når uforudsigeligheden ved Trump, Putin og den generelle sikkerhedspolitiske situation i verden umiddelbart tegner så ildevarslende, må et styrket EU-samarbejde være at foretrække

Med Putins invasion af Ukraine - og med Trump, der kan blive præsident igen om blot to år - så må et stærkere EU være at foretrække, pointerer nyheds- og indlandsredaktør Morten Rasmussen.
Med Putins invasion af Ukraine - og med Trump, der kan blive præsident igen om blot to år - så må et stærkere EU være at foretrække, pointerer nyheds- og indlandsredaktør Morten Rasmussen. Foto: Scott Olson/AFP/Ritzau Scanpix, Sputnik/Reuters/Ritzau Scanpix og Spasiyana Sergieva/Reuters/Ritzau Scanpix. Grafisk bearbejdning: Michael Særkjær.

Regeringen og den øvrige ja-fløj har mildt sagt ikke haft en heldig hånd i det hidtidige forløb op til afstemningen om en afskaffelse af det danske EU-forsvarsforbehold.

Først måtte selve ordlyden af afstemningens spørgsmål ændres, blandt andet fordi ordet "EU" slet ikke optrådte, hvilket fornuftige stemmer på både ja- og nej-siden ganske berettiget rejste kritik af. Dernæst har flere medier kunnet fortælle, hvordan Socialdemokratiet indtil for ganske nylig ønskede at fastholde forsvarsforbeholdet, fordi det ellers med tidligere forsvarsminister Trine Bramsens ord pludselig ikke er "os selv, der beslutter, hvor vores soldater skal sendes hen", mens regeringen og Trine Bramsen i dag mener det stik modsatte.