Dette er en leder. Lederen er udtryk for Kristeligt Dagblads holdning og skrives på skift af avisens redaktører.

Kristeligt Dagblad mener: Voksne skal gå forrest og vise, at fodboldfesten skal være for alle

Dansk fankultur er fortsat over en bred kam mere hygge end hooliganisme. Sådan bør det forblive

"Det er oplagt at skyde på de alleryngste, der under corona-nedlukningerne ikke har lært, hvordan man deltager i sådanne arrangementer. Men det er også for nemt. For ja, nogle af de meget unge opfører sig ganske rigtigt ikke ordentligt. Men måske de har set, hvordan granvoksne ter sig til klubfodboldkampe," skriver Karin Dahl Hansen.
"Det er oplagt at skyde på de alleryngste, der under corona-nedlukningerne ikke har lært, hvordan man deltager i sådanne arrangementer. Men det er også for nemt. For ja, nogle af de meget unge opfører sig ganske rigtigt ikke ordentligt. Men måske de har set, hvordan granvoksne ter sig til klubfodboldkampe," skriver Karin Dahl Hansen. . Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Da de danske herrer mandag aften spillede endnu en fodboldlandskamp var det uden det folkelige storskærms-arrangement i Fælledparken i København, der ellers har været tradition for siden sidste sommers EM herhjemme, hvor der hang Dannebrogsflag fra vinduerne, folk var klædt i rødt og hvidt, og der var eufori i hele landet.

Og hvorfor kunne det ikke fortsætte? Jo, ved det seneste arrangement i fredags måtte flere efterfølgende på skadestuen, fordi de var blevet ramt af fyldte øldåser og flyvende vodkaflasker. DBU's kommunikationschef siger, at han ikke tidligere har oplevet det så voldsomt som nu og advarer om, at det kan koste liv. Derfor er det selvfølgelig indlysende rigtigt at aflyse fællesarrangementerne til landskampene, ligesom Tivoli i København tidligere på året måtte aflyse flere koncerter af lignende årsager. Unge mennesker, der skabte kaos både i og uden for haven.