Kristendom og reinkarnation

Efter selv at have snust lidt til den spirituelle verden, er det min oplevelse, at mange, som udver spiritisme, ogs tror på reinkarnation.

Men noget, jeg har undret mig over, er, når jeg har set forskellige personer, som tror på reinkarnation, bære et kors om halsen, fordi de samtidig tror på kristendommen! Jeg kan ikke få det til at stemme: Reinkarnation handler jo om genfødsler. Det er en evig cyklus: du bliver født – dør – og genfødt – indtil du bliver så oplyst, at du kan gå ind i Nirvana. Reinkarnation siger med andre ord, at man har evigt liv i form af, at den fysiske død kun er midlertidig.

Kristendommen går den modsatte vej. Den siger at du fysisk kun lever én gang, men at du kan opnå evigt liv ved at tro på Jesus ord. Altså er man ikke automatisk indstillet til evigt liv, og kristendommen kan derfor umuligt handle om genfødsler. Heller ikke selvom man tager Thomas evangeliet med (som mange af de alternative bruger som bevis for, at Biblen taler om reinkarnation).

Reinkarnation går imod selve grundtanken i Kristendommen, fordi det centrale i kristendommen er, at Jesus dør for at vi kan blive frelst – altså at vi bliver løskøbt fra døden. Hvis reinkarnationsteorien var rigtig, ville hele Jesus rolle blive overflødig. For hvad skal vi med evigt liv – og en frelser - hvis vi i forvejen har evigt liv?

Dorthe Sørensen, Horsens