Kurt Strand: DR smider guldæg på lossepladsen

Blandt de seneste af den DR's selvmodsigende beslutninger er de facto-lukningen af P1-flagskibet ”Orientering” fra årsskiftet

DR's ledelse har besluttet at lukke P1-programmet "Orientering" til nytår.
DR's ledelse har besluttet at lukke P1-programmet "Orientering" til nytår. Foto: Michael Mahovlich/Masterfile/Ritzau Scanpix.

"Vi skal være noget for alle danskere," lyder det besværgende igen og igen fra DR’s topchef, generaldirektør Maria Rørbye Rønn. Omkring og under sig har hun en flok nikkedukke-chefer, som i søvne kan gentage hendes ord. Og som øjensynligt ikke undrer sig, når den Powerpoint-egnede vending bliver fulgt af beslutninger, der mestendels er egnede til at genere flest mulige af de store mediehus’ betalende kunder.

Blandt de seneste af den slags selvmodsigende beslutninger er de facto-lukningen af P1-flagskibet ”Orientering” fra årsskiftet. Et nyt, orienteringslignende program bliver ganske vist søsat i begyndelsen af januar, men med ressourcer på omkring en fjerdedel af de nuværende og med mindst en halvering af den sendetid, som i dag er live fra et studie i DR Byen.