Kurt Strand: Tv-stationerne talte ned til statsministerens tale med tomme kalorier

Op til store politiske begivenheder kæmper de store tv-stationer om at overbevise seerne om at se med. Men ikke med kvalitetsindhold, skriver Kurt Strand, der så med på "optakten" og "nedtællingen" til statsministerens tale

Det kørte i tomgang, da DR og TV 2 kæmpede om at overbevise seerne til at se statsministerens nytårstale på netop deres kanal, skriver Kurt Strand, der så med på både "optakten" og "nedtællingen" på de to kanaler.
Det kørte i tomgang, da DR og TV 2 kæmpede om at overbevise seerne til at se statsministerens nytårstale på netop deres kanal, skriver Kurt Strand, der så med på både "optakten" og "nedtællingen" på de to kanaler. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Det var et gabende tomt vogndæk på den tidligere storebæltsfærge "Sjælland".

Dér stod jeg og rapporterede live på DR 1 om alt det, der skulle ske senere på aftenen. Hvordan Venstre og Anders Fogh Rasmussen formentlig ville feste til ud på de små timer efter en forventelig sejr over Poul Nyrup Rasmussens socialdemokrater. Alt sammen med en masse forbehold, for der var to timer til, at valgstederne skulle lukke, og dermed ikke rigtig noget konkret at fortælle.