Prøv avisen

Kvindehandlens danske bagmænd skummer fløden

Slaveriets moderne udtryk i form af handlede udenlandske kvinder, der lever under umenneskelige forhold, er både synligt og veldokumenteret, skriver bestyrelsesformanden for Fonden Safe and Alive.

Hvad de førreste formentlig er klar over, er, at netop Ekstra Bladet formentlig er den danske virksomhed, som tjener flest penge på sex med handlede kvinder, mener David Munis Zepernick

I et civiliseret vestligt land som Danmark, der både har underskrevet, efterlevet og bekendt sig til FNs menneskerettighedskonvention, burde slaveri høre til på historiens losseplads.

Desværre er virkeligheden en anden, og slaveriets moderne udtryk i form af handlede udenlandske kvinder, som lever under slavelignende forhold lige midt iblandt os, er desværre både synligt og veldokumenteret.

Lidt mere synligt i København med den åbenlyse gadeprostitution af især rumænske og nigerianske tvangsprostituerede og lidt mindre synligt i provinsen, hvor mange kvinder, med blandt andet trusler om vold og repressalier mod dem selv og deres familier i hjemlandet, holdes fanget på snuskede bordeller.

LÆS OGSÅ:Prostitueret skriver: Kære potentielle sexkunde...

Forretningen går strygende. Som lovgivningen er indrettet, er politiets muligheder for at komme til bunds i efterforskningen begrænset, og risikoen for bagmændene er derfor minimal. De kvinder, som tages i en gaderazzia holder tand for tunge, da de stort set altid står til en hjemsendelse, hvor bagmændene ofte venter.

DET DANSKE POLITI har ingen reelle muligheder for at garantere kvinderne sikkerhed i hjemlandet, så at sladre til politiet kan koste liv og helbred enten eget eller nærtstående familiemedlemmers.

Dermed er der sat en effektiv stopper for den politimæssige indsats. Ingen vidner, ingen vidneudsagn, ingen dom, og så stopper efterforskningen, og bagmændene går fri. Vi lever jo i et retssamfund.

Salget af varen den seksuelle ydelse har anderledes gunstige vilkår. Modsat andre lukrative, illegale varer som våben og narkotika, som kun kan sælges én gang, så kan kvindernes sælges igen og igen, og efterspørgslen er til stede.

Fonden Safe and Alive har ved hjælp af en snydeannonce i Ekstra Bladet for flere år siden været med til at dokumentere, at mange danske mænd gerne køber sex af kvinder, selvom de ved, at de er sexslaver. Det er ganske vist forbudt, men hvordan beviser man, at kunden er i ond tro? Det er jo ikke ulovligt at besøge en prostitueret.

Udenlandske netværk og kredse i det ligeledes internationalt orienterede rockermiljø skummer fløden.

De største bagmænd sidder i udlandet, men kvindehandlens danske bagmænd tager selvfølgelig deres del af kagen, og pengestrømmene har kunnet følges helt ind på velrenommerede advokatkontorer og de såkaldte bonede gulve.

HVAD DE FÆRRESTE formentlig er klar over, er, at netop Ekstra Bladet formentlig er den danske virksomhed, som tjener flest penge på sex med handlede kvinder. Som en nyligt offentliggjort analyse netop har dokumenteret, så annoncerer bagmændene helt åbenlyst i avisen, og Ekstra Bladet gør absolut intet for at lukke for den indirekte ulovligt indtjente, men særdeles lukrative pengestrøm.

Beløbet fra massageannoncerne, hvoraf en del selvfølgelig er fra legal prostitution, holdes bevidst skjult i regnskaberne, så ingen uden for koncernen kan se, om Ekstra Bladet kan løbe rundt uden bagmændenes annoncekroner.