LA-politiker: Sygehuse skal være et religiøst frirum

Sundhedspersonale på Region Syddanmarks sygehuse skal fremstå politisk, ideologisk og religiøst neutrale, mener regionsrådspolitiker fra Liberal Alliance

Jeg er selv læge, og jeg kunne aldrig drømme om at bære en badge for Liberal Alliance, når jeg kører lægevagt. Patienten bør være i centrum, skriver Marianne Mørk Mathiesen, der er folketingskandidat for Liberal Alliance og regionsrådsmedlem i Region Syddanmark.
Jeg er selv læge, og jeg kunne aldrig drømme om at bære en badge for Liberal Alliance, når jeg kører lægevagt. Patienten bør være i centrum, skriver Marianne Mørk Mathiesen, der er folketingskandidat for Liberal Alliance og regionsrådsmedlem i Region Syddanmark. Foto: Scanpix.

DANSK FOLKEPARTI HAR stillet forslag om tørklædeforbud på regionens hospitaler. Et racistisk forslag, som strider mod Grundloven og min personlige mening. Alle religioner skal behandles ens.

I Danmark har der i mange år ikke været tradition for at bære synlige tegn på religiøse tilhørsforhold, men med den muslimske indvandring har vi nu befolkningsgrupper med andre traditioner. Fred være med det. Man kan forvente, at det inspirerer andre ideologier til også at være mere synlige i det offentlige rum, og fred være med det også.

På hospitalerne har vi dog en anden situation; her kommer syge, måske chokerede og sårbare patienter, som er ude af deres vanlige kontekst. De har ret til et frirum og bør ikke konfronteres med sygehuspersonale, som flasher deres personlige ideologi, religion eller politiske overbevisning.

I forbindelse med den amerikanske valgkamp er vi atter blevet mindet om eksistensen af Ku Klux Klan. Hvad gør vi, hvis en dansk læge insisterer på at bære Ku Klux Klans specielle hovedbeklædning på arbejde?

Det kan godt være, at der aktuelt ikke er noget problem med de muslimske hovedbeklædninger, men jeg forudser, at det kan medføre reelle problemer.

Som politiker bør man være fremsynet, og hvis vi ikke skal ende med smagsdommeri og skulle forbyde nogle ideologier og ikke andre, bør vi allerede nu indføre nogle regler.

Jeg har derfor sammen med Nye Borgerlige stillet forslag om, at sundhedspersonale på Region Syddanmarks sygehuse skal fremstå politisk, ideologisk og religiøst neutrale.

Jeg er selv læge, og jeg kunne aldrig drømme om at bære en badge for Liberal Alliance, når jeg kører lægevagt. Patienten bør være i centrum.

Marianne Mørk Mathiesen er folketingskandidat for Liberal Alliance og regionsrådsmedlem i Region Syddanmark.