Natasha Al-Hariri: Lad os huske på de humane værdier

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) udtalte i forbindelse med afskaffelsen af fattigdomsgrænsen sidste år, at fattigdom ikke kun kan måles i kroner og øre. Delvist korrekt, men fortæl lige det til de danske familier, som år efter år modvilligt må søge julehjælp, skriver Natasha Al-Hariri

Vores opgave som privilegerede borgere er at gøre vores for at sikre, at naboens børn også får et godt minde om julen 2016. Lad os huske på de humane værdier, som forener os alle på tværs: Næstekærlighed, gavmildhed og omsorg, skriver Natasha Al-Hariri.
Vores opgave som privilegerede borgere er at gøre vores for at sikre, at naboens børn også får et godt minde om julen 2016. Lad os huske på de humane værdier, som forener os alle på tværs: Næstekærlighed, gavmildhed og omsorg, skriver Natasha Al-Hariri.

NU ER DER UNDER TO måneder til jul. Nogle tæller dagene, fordi de ikke kan vente med at gøre december måned til den bedste julemåned for børnene. De kan ikke vente med at overraske dem med kalendergaver, juleudflugter og risengrød til aftensmad på en helt almindelig hverdagsaften. Bare fordi, at julen er hjerternes fest – og fordi alle børn elsker jul.

Andre tæller dagene til jul, fordi mavepinen vokser dag for dag, jo tættere vi kommer på jul. Igen i år fylder følelsen af mindreværd, skam og stress mere end juleglæde, nissesjov og overskud. Igen i år skal forældre landet over fortælle deres børn, at der ikke bliver kalendergaver i år. Eller adventsgaver. For nogle endda ingen julegaver.

Især i år får kontanthjælpsloftet julen til at se ekstra sort ud for mange familier i Danmark.

Fattigdom eksisterer skam. Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) udtalte i forbindelse med afskaffelsen af fattigdomsgrænsen sidste år, at fattigdom ikke kun kan måles i kroner og øre. Delvist korrekt, men fortæl lige det til de danske familier, som år efter år modvilligt må søge julehjælp for at komme igennem julen.

Heldigvis for os alle sammen findes der gode og gavmilde initiativer, som hjælper disse familier gennem julen og dens forpligtelser – år efter år. Velgørenhedsorganisationen Julehjælpen har i år 10-årsjubilæum og har de seneste år oplevet en stærk stigning i støtte, men desværre også i ansøgertallet.

Sidste år hjalp Julehjælpen 11.300 udsatte børn med alt fra julegaver, julemad og juletræsfester. Det er et vanvittigt flot stykke arbejde af en 100 procent frivillig organisation, og jeg er så stolt over at være en af Julehjælpens ambassadører i år.

Tanken om, at nogle børn skal dukke op i skole første dag efter juleferien og ikke kunne dele gode oplevelser og glæden ved at få gaver på lige fod med de andre børn, gør ondt helt indeni.

Vores opgave som privilegerede borgere er at gøre vores for at sikre, at naboens børn også får et godt minde om julen 2016. Lad os huske på de humane værdier, som forener os alle på tværs. Næstekærlighed, gavmildhed og omsorg.

Lige nu kan du donere et beløb svarende til din alder til Julehjælpen over telefonen. Og hey, lyv dig gerne ældre!