Natasha Al-Hariri: Daisy bandt den fineste sløjfe på debatten om danskhed

I år følte jeg mig set og hørt som en af de nye danskere, skriver Natasha Al-Hariri. Foto: Leif Tuxen

I år følte jeg mig set og hørt som en af de nye danskere, og jeg synes, at Daisy bandt den fineste sløjfe på debatten om danskhed.
Natasha Al-Hariri

Forandringer kræver tid, tid kræver tålmodighed, og tålmodighed kræver forståelse, skriver Natasha Al-Hariri

Vi fejrede nytår i Vestsjælland i år, hos min bror og svigerinde med søskende og forældre fra begge sider. Forretten var netop blevet indtaget, der stod vin såvel som danskvand på bordet, ungerne løb rundt og kastede omkring sig med konfetti, og det summede på både arabisk og dansk i baggrunden. Og så gik Dronningen, som altid, på klokken 18 med sin nytårstale.

Jeg er ikke royalist, ej heller modstander af monarkiet, men nok et sted midt i mellem. Jeg holder af vores dronning, men kan også sige mange ord om, hvordan jeg så kongehusets rolle i Danmark anno 2017. Men når Dronningen taler, så lytter jeg. Og netop i år, lyttede jeg med spidse ører. Jeg kan ikke præcist sætte en finger på hvorfor, men jeg havde behov for, at Dronningen markerede sig og gjorde det, hun har til opgave – nemlig at samle nationen.

Det har været et heftigt år i debatdanmark, hvor ingen eller intet har været skånet. Ikke mindst blev flygtninge, indvandrere og danskhed igen en fast del af samtalemenuen. I år føler jeg dog, at debatten har været urimelig hård, og danskerne er mere splittede end nogensinde.

Læs artiklen til ende
Læs alle artikler og få papiravisen fredag og lørdag i 4 uger. Tilbuddet er gratis og uden binding.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.