Lægen, der hjalp Preben med at dø: Aktiv dødshjælp er mere roligt og smukt, end jeg frygtede

Lyt til ugens afsnit af Kristeligt Dagblads Podcast ved at klikke på play-ikonet herunder, Kristeligt Dagblads app, eller hvor du normalt lytter til podcasts

Med DR-dokumentaren "På tirsdag skal Preben dø" er debatten om aktiv dødshjælp genantændt. I ugens afsnit taler vi med den danske læge Nina Kjeldahl, der i dokumentaren hjalp Preben Nielsen med at dø.

Vi taler med hende om, hvordan hun sikrer sig, at patienterne virkelig har et gennemgribende ønske om at dø, de etiske aspekter i hendes arbejde, og hvordan hun forvalter den magt og det ansvar, der følger med at yde aktiv dødshjælp.

Danske Nina Kjeldahl er praktiserende læge i Belgien, hvor hun yder aktiv dødshjælp. En af dem hun har hjulpet er danske Preben Nielsen, som vi følge i DR-dokumentaren "På tirsdag skal jeg dø".
Danske Nina Kjeldahl er praktiserende læge i Belgien, hvor hun yder aktiv dødshjælp. En af dem hun har hjulpet er danske Preben Nielsen, som vi følge i DR-dokumentaren "På tirsdag skal jeg dø". Foto: Foto: Privat

Der er brugt lydklip fra DR og TV2

Vært: Evander Pedersen. Klipper: Inge Scheel Kelstrup. Produktionsassistent: Viktoria Fuglsang Semenova. Redaktør: Frederik Meldgaard Lauridsen.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp til at komme i gang med at lytte, er du velkommen til at kontakte kundeservice eller skrive en mail til abonnement@k.dk.