Læserne forsvarer Vingegaard: Kære Sørine, du har skudt helt ved siden af!

I en kommentar stillede sognepræst Sørine Gotfredsen spørgsmålstegn ved, hvorfor cykelrytteren Jonas Vingegaard ventede på sin styrtede rival: For sin egen eller for hans skyld?. Det har fået to læsere til at reagere med hver deres læserbrev

"Den folkelige reaktion på Jonas Vingegaards gestus viser, at der hersker en stor længsel efter det uselviske menneske," skrev Sørine Gotfredsen om modtagelsen af cykelrytterens gerning.
"Den folkelige reaktion på Jonas Vingegaards gestus viser, at der hersker en stor længsel efter det uselviske menneske," skrev Sørine Gotfredsen om modtagelsen af cykelrytterens gerning. . Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Forstemmende at så tvivl om Vingegaards motiv

Af Lise Balle
Silkeborg


Det er forstemmende, at Sørine Gotfredsen i sin klumme ”Refleksion” den 29. juli føler sig kaldet til at så tvivl om Jonas Vingegaards motiv til at vente på sin konkurrent på Touren, efter at denne var styrtet.

Sørine Gotfredsen går så vidt i sin iver efter at betvivle det gode motiv, at hun fortolker hans mors udsagn tidligere på ugen som nærmest bevis på, at han har været udspekuleret, at han har haft en bagtanke om, at han nok selv kunne få hjælp af ham, hvis han skulle styrte. Sørgeligt ræsonnement.

Intet tyder på andet, end at vi her har noget så sjældent som et ordentligt menneske. Ordentlighed bygger på kærlighedens dyder, sandhed, retfærdighed, kærlighed. Kærlighed til næsten. Og de to gutter var i et fællesskab, hvor man tager ansvar for hinanden. Det var, hvad vi var vidne til.


Det er trist, at Sørine Gotfredsens syn er så sløret af besk skepsis, at hun må dryppe så megen malurt i bægeret.

Lad os glædes over ordentlige mennesker

Af Annie Ring Knudsen
Lærer


Kære Sørine Gotfredsen, normalt læser vi dine artikler med glæde, men i tilfældene kronprinsesse Marys sprogkundskaber og Jonas Vingegaards håndtryk med en konkurrent har du skudt gevaldigt – og unødvendigt – ved siden af. 

I stedet for at problematisere og inddrage både Gud, Fanden og Luther må vi vel en gang imellem have lov til bare at glæde os over, at der findes ordentlige mennesker i hurlumhejet. Hans svigermor – Rosa fra ”Den store bagedyst” – er i øvrigt aktivt knyttet til sin lokale kirke, så Jonas Vingegaard har det måske derfra?

Du kunne have brugt hans egen kommentar: ”Sådan et menneske vil jeg ikke være!” i stedet for moderens tvivlsomme ego-tolkning!