Løfter, personer, fortid: Hvad afgør vælgernes kryds?

I en tid med valgkamp fylder både fortidens politik og løfter om fremtidens politik. Men hvor meget betyder løfterne egentlig? Overraskende meget, siger lektor i statskundskab efter ny undersøgelse

”Det gode valgløfte kan simpelthen flytte tilstrækkeligt mange vælgere, til at man vinder et folketingsvalg,” siger lektor Troels Bøggild fra Aarhus Universitet på baggrund af en ny undersøgelse.
”Det gode valgløfte kan simpelthen flytte tilstrækkeligt mange vælgere, til at man vinder et folketingsvalg,” siger lektor Troels Bøggild fra Aarhus Universitet på baggrund af en ny undersøgelse. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix.

Valgkampen buldrer. Personlige og politiske angreb fyger omkring os, og ikke mindst udsættes de danske vælgere for store løfter om fremtidens Danmark fra de håbefulde folketingskandidater. 

Noget handler om fremtiden, noget handler om fortiden i det politiske Danmark. Men er det fokus på tidligere tiders politiske resultater, personsager eller store ord om kommende tider, der rent faktisk rykker stemmer ved valgstederne den 1. november?