Lykketoft og venstrefløjen viser sit hykleri i Gaza

Hvorfor brokker venstrefløjen sig ikke over Assads behandling af palæstinenserne?

Folketingets formand Mogens Lykketoft og den palæstinensiske præsident Mahmud Abbas i Ramallah. -
Folketingets formand Mogens Lykketoft og den palæstinensiske præsident Mahmud Abbas i Ramallah. -. Foto: ABBAS MOMANI/ Denmark.

TV 2s Rasmus Tantholdt rapporterede den 14. og 15. februar fra Damaskus om nøden i byen. Palæstina-arabiske flygtningebørn i Yarmoukflygtningelejren må spise græs og papir for ikke at sulte ihjel under det syriske alawitregimes myrderier på palæstina-arabiske sunnier og de, der i øvrigt bor i lejren.

Der er 10 officielle og 15 uofficielle flygtningelejre i Syrien ifølge FNs Nødhjælps- og Arbejdsagentur for Palæstinensiske Flygtninge (UNWRA). Yarmouklejren er en af de 15 uofficielle lejre med mere end 100.000 flygtninge, før myrderierne gik i gang.

Under Gaza-krigen i 2008-2009 demonstrerede mod Israel flere tusinde herboende palæstina-arabiske flygtninge fra 1980ernes lejrkrig i Libanon, hvor Libanons shiamuslimer med støtte fra Bashar Assads far udsultede og myrdede løs på de palæstina-arabiske flygtninge i Libanons lejre.

Den danske venstrefløj og det autonome miljø støttede demonstrationerne. De forsøgte sig også med en voldelig moddemonstration under en Israel-venlig demonstration for fred den 10. januar 2009. Den behandling fik Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening og Mellemfolkeligt Samvirke ikke, da de den 13. janaur 2009 gennemførte en demonstration mod Israel, hvor Mogens Lykketoft, Georg Metz og Fathi El-Abed, Villy Søvndal, Trine Pertou Mach og Frank Aaen stod på talerlisten.

Antallet af palæstina-arabiske døde og sårede i Gazakrigen blegner numerisk og forholdsmæssigt ved siden af antallet af dræbte og sårede i den syriske borgerkrig. Selvom Rusland blokerer for international indgriben, er det ingen undskyldning for, at det palæstina-arabiske samfund i Danmark og den danske venstrefløj er lammet.

LÆS OGSÅ: Israel stopper Lykketofts besøg i Gaza

Ingen har set demonstrationer arrangeret af Dansk-Palæstinensisk Venskabs Forening og Mellemfolkeligt Samvirke mod det syriske regimes og Hizbollahs myrderier på palæstina-arabiske sunnier i den syriske borgerkrig. Hvornår har Mogens Lykketoft, Georg Metz og Fathi El-Abed, Villy Søvndal, Trine Pertou Mach og Frank Aaen stillet sig op på Rådhuspladsen eller Christiansborgs Slotsplads og holdt flammende taler mod Assad og Hizbollah eller mod islamister, der forsøger at skabe yderligere støj på bagperronen?

Men Mogens Lykketoft forsøgte primo februar mod bedre vidende indrejse i Gaza fra Israel på et såkaldt privatbesøg (så privat Mogens Lykketoft nu kan være som Folketingets formand) for at tale med Hamas, der kæmper for Israels ophør som stat.

Mogens Lykketoft opgav, men kunne have rejst ind fra Egypten, hvis han havde villet. Så vigtigt og privat var besøget dog ikke. At Folketingets formand går forrest i et hyklerisk felttog i skyggen af borgerkrigen i Syrien, er beskæmmende, men fritager ikke de øvrige ivrige og bekymrede palæstina-arabiske støtter for demonstrationer og en skarpere profil mod det syriske regime. Folketingets formand, den danske venstrefløj og det palæstina-arabiske samfund i Danmark har en uvelkommen selektiv og hyklerisk humanistisk profil.

Flemming Bengtsson er it-konsulent og cand.mag. i historie